-en simpel forklaring

Ultrasonic sound

Dato

Lyd som en oplevelse

Lyd kan gøre meget for vores oplevelse af en situation, følelse osv. Men forestil dig at lyden starter som en overraskelse, et sted hvor du ikke anede den ville møde dig. Så har du pludselig den fulde opmærksomhed.

Hjernen kommer kort varigt på overarbejde, og intet er så effektivt som at vække Hjernen. Den er som udgangspunkt lud-doven.

En gruppe af højtalere, som i daglig tale går under beskrivelser som “directional sound” eller “ultrasonic speaker”, har en særlig evne til at indsævre den lyd der udsendes. Derfor kan du ret præcist ramme med lyden præcist hvor du vil.

Denne egenskab kan bruges i en masse forskellige situationer. Men hvad ER det egentlig for noget ?……det der retningsbestemt lyd…….

retningsbestemt højtaler

retningsbestemt højtaler

Teknisk set

En retningsbestemt højtaler danner en ultrasonic “kegle” ud fra enheden. Forestil dig Keglen som en “skal”, som har stor evne til at holde lyden indenfor Keglen.

Inde i denne Kegle transmitteres lyden.

Der er mange valg på form, design og ydeevne. Men det er alt sammen mere projekt bestemt. Der findes en del udgaver på markedet.

Keglen er bedst til at “holde på” diskant lyde, og mindre god til til Bas lyde. Det giver mening, fordi Bas lyde er gode til at sætte omgivelser i svingninger, så det samme sker med Keglen, som så mister noget af lyden i Keglen, fordi “skallen” skubber til luften udenfor Keglen.

Så et lydspot med Lyden af Måger er super god, og kan rejse langt i Keglen. Og det sidste nye Bas-hit fra playlisten dør ud hurtigere.

Så vælg dit lydspor med omhu. Og vil du høre det i virkeligheden, så melder du dig blot her.